wat is een webinar
General

Wat is een webinar? Verhoog uw conversies met deze tips

Bij het beantwoorden van de oorspronkelijke vraag: “Wat is een webinar?” de volgende logische stap is om de geschiedenis van het webinar te bespreken en hoe het tot stand is gekomen. Webinars kwamen voort uit de traditionele face-to-face conferenties, waarbij grote groepen mensen bijeenkwamen voor zakelijke of educatieve doeleinden. Het internet heeft de aard van die bijeenkomsten drastisch veranderd en maakte plaats voor wat tegenwoordig bekend staat als een webinar.

Webinars zijn een reeks visuele presentaties die online worden gehouden en die door de aanwezigen kunnen worden bekeken.

Voorafgaand aan de wat is een webinar software werden deze presentaties gehouden op videobanden of via grootbeeldtelevisies. De moderne versie verandert geen limiet aan het aantal visuele dia’s dat kan worden gepresenteerd. De webinars van vandaag kunnen op een aantal manieren interactief zijn, bijvoorbeeld door de toehoorders van een webinar vragen te laten stellen aan de presentatoren en om het opgenomen audio- of videomateriaal af te spelen als onderdeel van de presentatie.

Een webinar kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: een is een live-evenement, waarbij de gastheer en de deelnemers aan het webinar feitelijk tegelijkertijd in dezelfde ruimte zijn; de andere is een gerepliceerde gebeurtenis, waarbij hetzelfde webinar wordt bekeken door een publiek op afstand via een webcam of een digitale audioverbinding. Een webinar kan ofwel live via internet worden uitgezonden of kan worden opgenomen om later af te spelen. Live webinars zijn een geweldige manier om de bekendheid van uw producten of diensten te vergroten en uw reputatie als expert in uw specifieke niche op te bouwen. Vanwege hun unieke setting hebben ze de neiging om meer kijkers te krijgen dan gebeurtenissen na te bootsen. Met een live-evenement kunt u uw potentiële klanten persoonlijk ontmoeten. Aangezien de interactie tussen u en uw toehoorder echter niet persoonlijk is, is de kans normaal gesproken groter dat uw klant enkele van uw belangrijke details zal missen of slechte feedback zal geven wanneer hij niet aanwezig is op de vergadering.

Een andere reden waarom veel bedrijven gebruik maken van webinars, is om hun netwerk te vergroten en relaties aan te gaan met hun doelgroep.

Marketeers die webinars gebruiken om hun bedrijf te promoten, maken bijvoorbeeld vaak gebruik van de mogelijkheid om hun publiek uit te nodigen om lid te worden van hun lijst. Gewoonlijk verstrekken ze de naam, het e-mailadres en andere noodzakelijke informatie, zodat ze hen waardevolle informatie kunnen sturen. Zodra een persoon lid wordt, kan hij / zij gemakkelijk worden gecontacteerd via e-mail of telefoon. Ze kunnen zelfs worden gevraagd om lid te worden van een communityforum of -groep. Dit geeft uw bedrijf een grotere kans om met deze potentiële klanten te communiceren.

Webinars zijn ook handig voor het geven van trainingen voor uw doelgroep. Aangezien uw live Q & A-sessies worden opgenomen, kunnen ze in de toekomst gemakkelijk worden afgespeeld. Als gevolg hiervan kunt u gemakkelijk conversies van uw webinars stimuleren als u uw bezoekers speciale incentives aanbiedt, zoals een certificaat of gratis coachingsessie. Deze opgenomen sessies kunnen worden gebruikt voor het maken van trainingsvideo’s die u kunt gebruiken in webinars of als afzonderlijke downloads voor uw nieuwsbriefabonnees of andere marketingtools. Dit maakt het voor uw doelgroep gemakkelijker om toegang te krijgen tot uw informatie en deze te bekijken.

Ten slotte is een webinar het meest effectief als deze wordt gehost door een ervaren professional. Zoek een host die ervaring heeft met online marketing en webinars. Zorg ervoor dat de host hoogwaardige klantenondersteuning en assistentie biedt, zodat uw bezoekers zich niet overweldigd of verward voelen wanneer ze aan uw webinar deelnemen. Een goede gastheer kan uw webinar aanpassen aan uw behoeften en het meeste uit elke deelnemer halen.

Bezoek deze website: https://webinarsoftware.nl/