Verlichting
Verlichting

Verschillende soorten industriële lampen

De Industrial Lamp is meestal een klein, rond armatuur ter grootte van een enkel blok met een egale donkergrijze of witte lampenkap.

De meeste industriële lampen zijn fluorescerend, maar er zijn ook gloeilampen verkrijgbaar. De belangrijkste soorten industriële lampen zijn als volgt:

Het eerste type Industriële Lampen is een basisarmatuur met een industriële lampenkap. Deze armaturen worden over het algemeen gebruikt voor industriële doeleinden in de bouwsector. Het fundamentele verschil tussen dit soort lampen is dat de fluorescerende lampen wolfraam als gloeidraad gebruiken, terwijl gloeilampen kwik gebruiken en de lampen zelf meestal van kwik zijn gemaakt. Dit soort lampen zijn erg populair voor industriële toepassingen omdat ze dezelfde hoeveelheid licht kunnen geven, maar meestal helderder zijn.

Een ander type industriële lampen wordt een gloeilamp genoemd, een verlichtingsarmatuur die een buis gebruikt om warmte te creëren en de lamp te verlichten. Dit type lamp is enorm populair voor industrieën waar stroom nodig is, omdat de warmte van de buis voldoende is om de lamp aan te doen. De meeste van deze lampen worden gebruikt in gebieden waar de temperatuur kan oplopen tot zeer hoge temperaturen, zoals die in olieraffinaderijen.

Een elektrische lamp heeft veel voordelen ten opzichte van een industriële lamp, omdat er geen gloeidraad voor nodig is, maar in plaats daarvan elektriciteit gebruikt om de lamp te verlichten. Deze lampen zijn over het algemeen veel helderder dan traditionele gloeilampen, maar het nadeel is dat ze meestal duurder zijn. Een voordeel van deze lampen is dat ze heel gemakkelijk te installeren zijn, aangezien ze niet beperkt zijn door de gloeidraad die gebruikt wordt in gloeilampen.

Het derde type industriële lampen is de fluorescentielamp. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een lamp die een lampenkap gebruikt die fluorescerend is, in plaats van wolfraam te gebruiken om de lamp te verlichten.

Er zijn veel verschillende soorten lampen die in veel industrieën kunnen worden gebruikt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is aan de eigenaar van de lamp om te bepalen wat ze nodig hebben. voor hun specifieke taak.

Enkele van de grootste voordelen van fluorescentielampen zijn dat ze meestal helderder zijn dan andere soorten lampen, ze zijn gemakkelijker te installeren en ze worden niet beperkt door de gloeidraad die in de gloeilamp wordt gebruikt. Ze zijn echter meestal veel duurder, vooral als ze in grote ruimtes worden geïnstalleerd, zoals in industriële gebouwen. Ze hebben ook meer tijd nodig om op te warmen dan gloeilampen.

Een ander een van de meest populaire soorten lampen die in industriële verlichting worden gebruikt, is de LED, wat staat voor Light Emitting Diode. Ze worden vooral gebruikt omdat ze heel veilig in gebruik zijn, en ze zijn ook nog eens erg energiezuinig. In vergelijking met andere lampen kosten LED’s doorgaans veel minder dan gewone lampen en gaan ze lang mee.

Ook industriële lampen zijn er in veel verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten, waardoor ze perfect zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen, dus u zult er een kunnen vinden die geschikt is voor uw specifieke gebruik.

Verlichting van Toen