All

Rib eye steak

Biefstuk

Rib eye steak

Het riboog is een stuk mager rundvlees, meestal van het ribgedeelte tot aan het middenrif. Het ribgedeelte van vlees strekt zich over het algemeen uit van ribben negen tot twaalf. Ribeye-steaks zijn meestal niet alleen mager, maar hebben ook medium rare of top-entrecote. De steaks bevatten ook vaak de scapula, die een breed botmes heeft en wordt gebruikt om het vlees te snijden. De scapula-spier zelf vormt de ruggen langs de wervelkolom die de bron zijn van een gesneden ribeye.

Ribogen worden meestal gemaakt met stukken rundvlees zonder been en zonder vel, die van al het overtollige vet zijn ontdaan Ribeye. Deze sneden zijn moeilijker te maken dan insnijdingen rond het bot, omdat er geen bot is om het te ondersteunen. Het ribbenkastgebied wordt gemaakt door het vlees met een scherp mes in verschillende secties te breken en vervolgens het weefsel over een sectie te vouwen totdat de gewenste hoek en vorm is bereikt. De rib eye steak wordt beschouwd als een uitstekende stuk vlees als het op de juiste manier wordt gekookt met een minimum aan toegevoegd vet. Vanwege de aard van de snede zijn deze sneden meestal alleen te vinden op runderborst.

Er zijn veel variaties op de ribeye-snit en er zijn zelfs meer methoden om ze te koken. De prime ribeye, het meest voorkomende type ribeye, wordt normaal gesproken een nacht gemarineerd in vloeistof zoals cognac of cognac om wat smaak en malsheid aan het vlees toe te voegen. De flat cut of top entrecote is een andere populaire vorm van het koken van de ribeye steak en wordt meestal op smaak gebracht met een kruid zoals rozemarijn, tijm, oregano, cayennepeper of zwarte peper, vervolgens geborsteld met olijfolie voor textuur en afgesloten in de koelkast voor maximaal tot een dag. Andere ribeye-variaties zijn onder meer roksteak, die kruiselings door het lichaam van het vlees wordt gesneden, waardoor het lendengedeelte zichtbaar blijft, vlak gesneden, rond gesneden en entrecote.

Meer informatie: CoolToMeatYou.nl