Bitcoins
Bitcoins

Koop BitTorrent – Een korte introductie tot de Cryptocurrency-gemeenschap

Als je ooit Bittorrent hebt willen kopen, dan is dit hoe je het doet. Ik ga je een korte samenvatting geven van hoe BitTorrent werkt, zijn diensten en voordelen en dan vertel ik je waar je websites kunt vinden die BitTorrent-downloads aanbieden. Bit-torrent is een vorm van peer-to-peer file transfer protocol (IPC) die vergelijkbaar is met het Napster-netwerk. Het downloaden van inhoud van Bit Torrent is vrijwel hetzelfde als het downloaden van muziek van iTunes, maar in plaats van het hele nummer te downloaden, kun je alleen het gedeelte downloaden dat je wilt. Het hele BitTorrent-systeem werkt in de veronderstelling dat elke gebruiker die het netwerk gebruikt, geïnteresseerd is in elke andere gebruiker.

De BitTorrent-directory wordt beheerd door een organisatie genaamd de Feds, de organisatie die de belangrijkste Bit-torrent-index beheert en beheert. De FBI zijn degenen die de infrastructuur onderhouden, de software bouwen en de Bitumen-database updaten. Een groot voordeel van het gedecentraliseerde systeem is dat elke gebruiker wordt behandeld als een onderdeel van een grote gemeenschap waarin elke gebruiker een belangrijke rol te spelen heeft. In die zin is BitTorrent vergelijkbaar met de open source-code waaruit het Linux-, BSD- en Apache-project bestaat.

Een groot probleem met Bit Torrent is dat het systeem niet goed bekend is bij het grote publiek en er dus geen ondersteuning is van grote organisaties.

Dit is een probleem, vooral omdat het gedecentraliseerde model is gebaseerd op vertrouwen en de meeste mensen op hun hoede zijn voor gecentraliseerde systemen, vooral regeringen. Gelukkig heeft BitTorrent een aantal maatregelen genomen om deze zorgen weg te nemen, waaronder het gebruik van het bitcoin-protocol waarmee gebruikers transacties kunnen uitvoeren zonder echt geld te gebruiken. Hoewel dit niet helemaal waar is, omdat er een bepaald bedrag wordt verzonden via de valuta die wordt gebruikt om Bit Torrent te maken, maar dit is een veilige methode voor nu en zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst worden toegepast.

Om de voordelen van Bit Torrent te illustreren, moeten we naar het onderliggende concept kijken. Het centrale idee van het gedecentraliseerde netwerk is dat elke gebruiker een website maakt met gegevens die andere gebruikers kunnen downloaden en vervolgens uploaden naar de centrale database. Wanneer de bestanden zijn geüpload, worden ze opgeslagen in de vorm van Bit-torrents die vervolgens door gebruikers kunnen worden geopend via het Bit-torrent-protocol. Hoewel dit een simplistische beschrijving van de service is, gaat het in het volgende artikel in meer detail.

Bit Torrent is vergelijkbaar met andere vormen van valuta omdat elk activum wordt uitgegeven als een token op het gedecentraliseerde platform. Dit betekent dat in plaats van één hoofdactief te hebben dat de waarde van het hele netwerk vertegenwoordigt, elke houder van dit token zijn eigen stuk ervan heeft. Dit kan verschillende vormen aannemen, maar een van de belangrijkste is bitumen, dat fungeert als de brandstof achter de Bit-torrent. Dit is een speciaal type valuta dat is ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden overgedragen en dat dient als de gedecentraliseerde opslag van de Bit-torrent. Zoals de naam al doet vermoeden, is Bitumen een Bit-torrent die is gebaseerd op het BitTrex-protocol, een wijziging van de Bit-torrent die is ontwikkeld door tracker-bijdragers.

De Bit Torrent is ook de onderliggende waarde achter de gedecentraliseerde uitwisseling, namelijk Bitumen. Dit is een speciaal soort cryptomunten die zijn ontworpen om het maken en ruilen van traditionele goederen gemakkelijker en sneller te maken en tegelijkertijd minder riskant te maken. Het is deze combinatie van factoren die Bit Torrent tot zo’n geweldige en krachtige vorm van valuta maken. Het gedecentraliseerde karakter van de Bit Torrent betekent dat er geen enkele entiteit is die de valuta controleert, in plaats daarvan draagt elke persoon bij aan de waarde van het netwerk met behulp van zijn eigen Bit Torrent als betaalmiddel.

Klik hier voor meer informatie hier BitcoinMeester.nl