Italiaanse pasta
General

Italiaanse pasta – wat is jouw favoriet?

Italiaanse pasta is waarschijnlijk een van de oudste voedingsmiddelen ter wereld.

Bekend om zijn gevarieerde smaak en lokale keuken, is de gevarieerde culinaire identiteit van Italië erg moeilijk te definiëren. Pasta vormt echter een belangrijk onderdeel van zijn culinaire identiteit en is er in verschillende soorten en maten. Van de hoeden met platte bodem uit het noorden tot de cardio-bruidegom met lange steel, het land heeft een breed scala aan pastasmaken.

Laten we eens kijken naar enkele van de regio’s in Italië waar heerlijke pasta wordt gemaakt.

Ligurië Deze regio van Italië is de thuisbasis van enkele van de beste Italiaanse pasta’s ter wereld. Italiaanse pasta, afkomstig uit de vlakten van Modena, staat bekend om de stevige en taaie textuur. Het kan in veel verschillende vormen worden gemaakt: lange spaghetti of lange noedels, ringnoedels, Spaanse operetto, longanzo, enz. Je kunt zelfs Italiaanse pasta vinden in de vorm van een klein paard. De lokale keuken in dit gebied kenmerkt zich door het gebruik van wilde venkel en saffraan.

Toscane Het land van Italiaanse kunst en wijn kan niet worden geclassificeerd door louter kookstijlen. De diverse keukens markeren het als een culinair paradijs. De meest voorkomende Italiaanse pastagerechten zijn lange noedels, die meestal worden gekruid met olijfolie en oregano. Italiaanse koks maken er ook graag ravioli van, een soort pasteitje dat gevuld is met ricotta of mascarpone. Toscaanse noodlegerechten staan ook bekend om hun rijke smaak en zware roomsauzen. Voor groenteliefhebbers die geen rood vlees of varkensvlees kunnen eten, zijn Italiaanse groenterecepten een goed alternatief.

Spaanse regio Een andere Italiaanse regio die goede herinneringen heeft aan de Italiaanse immigranten in de VS is het zuiden van Italië. Hier wordt het inheemse Italiaanse eten gekenmerkt door het gebruik van zwarte bonen in plaats van erwten, en voor de pasta is polenta vaak een topkeuze. Spaghetti en gehaktballen zijn veel voorkomende gerechten in deze regio.

Amatriciana Nog een Italiaans pastagerecht dat niet kan worden gecategoriseerd op basis van zijn vorm, maar vanwege de smaak die erbij hoort. Amatriciana is een enorme soep die erg vullend is. Oorspronkelijk maakte het deel uit van de Italiaanse militaire strategie; de soldaten braken de botten van hun vijanden om aan hun vleesmengsel toe te voegen. Tegenwoordig kun je dezelfde geweldige smaak van amatriciana ervaren door te genieten van een kom soep in je favoriete Italiaanse restaurant. Dit gerecht is afkomstig van het woord “amatoria” dat “bottenbouillon” betekent. Zie het als de Chinese versie van noedelsoepen.

Pappardelle Een heel eenvoudig gerecht, maar toch een van mijn favorieten. Het Italiaanse woord voor pappardelle is “papa”, wat lang rijstkoord betekent. Oorspronkelijk werden lange strengen rijst gekookt en vervolgens gebakken om een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht te maken. Deze noedels worden nog steeds overal in Italië gegeten, meestal op pizza’s of andere Italiaanse restaurants. Ze worden nu gemaakt door Italianen zelf, evenals enkele chef-koks van over de hele wereld.

Klik hier voor meer informatie: novusventus.shop