billendoekjestest
Hygiene

Hoe desinfectiedoekjes te testen

Het is essentieel om de prestaties van elk afzonderlijk product op de markt te onderzoeken om er zeker van te zijn dat het effectief en veilig is. Wat de desinfecterende doekjes betreft, zijn veel mensen sceptisch over hun effectiviteit om ervoor te zorgen dat ze volledig veilig te gebruiken zijn. Er zijn echter bepaalde dingen die u moet doen om de doeltreffendheid van de desinfectiedoekjes te beoordelen om uw veiligheid en comfort te garanderen.

De tests voor de 4-veldtests werden uitgevoerd met behulp van vier in de handel verkrijgbare desinfectiedoekjes, waaronder het testen van de actieve ingrediënten van de doekjes met behulp van een referentiedoekje. Murine norovirale provirus (MNV), adenovirus type 5 (ADV5) en polyomavirus (PV) typen 40 en SV40 werden geselecteerd als de testvirussen voor testen. Na het testen werden alle desinfectiedoekjes geëvalueerd. De resultaten waren veelbelovend in de zin dat een meerderheid van hen alle soorten micro-organismen effectief kon doden.

Voordat u desinfecterende doekjes koopt, moet u ze testen om te zien hoe goed ze zijn. Als ze niet goed werken of als ze niet goed zijn, moet u er geen tijd en geld aan verspillen. Daarom moet u wat onderzoek op internet doen om de prestaties van verschillende soorten desinfectiemiddelen te leren kennen. Bovendien moet u het testmonster kopen, zodat u kunt zien of de doekjes goed voor u zijn of niet. Dit helpt je ook om de beste desinfectiedoekjes voor jezelf te kiezen.

Om een ​​doekje te testen, moet u het in de schone doek steken. U moet de stof dan terugdraaien om te zien hoeveel van het virus er nog in zit. Als er minder dan 50% virus in het monster zit, mag u het product niet gebruiken. Als u echter meer dan 50% vindt, moet u deze gebruiken. Als het testmonster meer dan 50% bevat, moet u de doek schoonmaken om het resterende virus te verwijderen om verspreiding van het virus naar anderen te voorkomen.

Wanneer u doekjes onderzoekt, moet u ervoor zorgen dat ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Bij sommige tests van desinfecterende doekjes moet u het testmonster in een laboratoriumzak of -fles doen. Dit is echter alleen om te bewijzen dat ze van synthetische materialen zijn gemaakt. Om te voorkomen dat het testmonster besmet raakt, moet u wattenstaafjes gebruiken. zodat ze na de test gemakkelijk kunnen worden verwijderd.

Het is belangrijk om verschillende testmonsters te gebruiken om doekjes te onderzoeken. U moet bijvoorbeeld desinfectiedoekjes testen die desinfectie door alcohol, chloordioxide, ozon of ultraviolet licht bevatten. Wanneer dit soort desinfectiedoekjes wordt gebruikt, zal het resultaat aantonen dat er geen verandering is in het testmateriaal. De testmonsters die chloordioxide of ultraviolet licht bevatten, kunnen echter leiden tot de aanwezigheid van chlorering of ozon.

Klik hier voor meer informatie billendoekjestest